Blog


Solceller ger energi i Katrineholm

I Katrineholm har den nätanslutna solcellseffekten passerat 1 MW vilket ger en årlig solelproduktion på ungefär 950 000 kwh. Det motsvarar elbehovet för 400 normalstora lägenheter. Totalt finns det i Katrineholm 40 anslutna mikroproducenter. Ove Johansson är en av dessa som valde att installera solceller med Solinnovation. Så här säger Ove:

-Min pelletspanna gick sönder och då började jag titta på andra energikällor. Efter ett studiebesök i solcellsparken här i Katrineholm bestämde jag mig för solel eftersom det är miljövänligt, och dessutom billigare än exempelvis pelletsalternativet. Hittills är jag jättenöjd med mitt val, solcellerna har fungerat mycket bra och producerar till och med ett överskott av solel som jag kan sälja vidare, säger Ove Johansson, mikroproducent i Katrineholm.

Så här ser Oves solcellsanläggning ut:

Solceller ger energi i Katrineholm

 

-Vi är glada att allt fler i Katrineholm vill bli mikroproducenter och vara med och ta ansvar för vår miljö. Ska vi bygga världens mest resurseffektiva region behöver alla hjälpa till. Ju mer förnybar energi vi kan producera tillsammans, desto bättre, säger Lovisa Fricot Norén, vd Tekniska verken Linköping Nät AB och Tekniska verken Katrineholm Nät AB.

För mer information se pressmeddelandet från Tekniska Verken:

https://www.tekniskaverken.se/press2/pressmeddelanden-och-nyheter/?itemId=1245301&type=pressrelease